İçerik değiştir



Kopya Konu: Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök’Ün Ruhla Ilgili So


  • Kilitli Konu Bu konu kilitli
bu konuya 1 yanıt verildi

#1 ahmetsecer

ahmetsecer

    Zaman buldukça takılır

  • Üyeler
  • 121 Mesaj

Gönderim zamanı 27.06.2010 - 23:32


“Eğer bir ruhum yoksa ben kimim?” demiş Ertuğrul Özkök. Tabii ki her insanın olduğu gibi Ertuğrul Özkök’ün de bir ruhu var. Düşünen, akleden, vicdanıyla hareket eden, seven, acıyan, şefkat duyan bir ruha sahiptir insan. Hain bir pusuyla şehit edilen onlarca evladımız karşısında ağlayan ve öfkesini dile getiren bir ruha sahiptir. Şimdi bu duyguları ta yüreğinde hisseden bir insan, sevgi ile dolu olduğunu söyleyen bir insan, şehit düşen Mehmetçiklerin ardından yas tutan bir insanın da tabii ki ruhu var demektir.

“Ölüm aptal, geri zekâlı, umursamaz hücrelerin yaşamaktan vazgeçmesinden ibaret bir şeyse, cennete veya cehenneme giden nedir, kimdir?” diye devam etmiş Özkök. Bir önceki yazımda tek bir hücrenin ne kadar muazzam bir akla sahip olduğundan bahsetmiştim. Hiçbir insan tek bir hücrenin gösterdiği aklın zerre kadarını gösteremez. Akılsız bulduğu hücrelerin yaptığını dünyaca ünlü profesörlerin tamamı bir araya gelse yapamaz. Sonuçta hücreler aptal da değiller, umursamaz da değiller, son derece dakik, uyanık ve sistemliler. Sonuç olarak hücreyi böylesine olağanüstü bilinçle yaratan Allah’tır, insanın vücuduna milyonlarca hücreyi yerleştiren ve muazzam sistemlerle donatan da Allah’tır. İnsanın bütün bunlar kendi vücudunda yaşanırken habersiz olması da kendi aczini hissetmesi ve kendisini yaratan Allah’ın yüceliğini görmesi içindir.

“Cennete veya cehenneme giden nedir, kimdir?” diye sormuş Özkök. Bu sorunun cevabı da Kuran’da bildirildiği gibi çok açıktır, cennete ve cehenneme giden ruhtur. İnsanların hepsi ruhtan ibarettir. Öldüklerinde bedenlerini toprağa bırakacaklardır ve ruhları da ahirette toplanacaktır. Dünyaya gözlerini açmış her insanın ruhu bir gün kendisini yaratan Allah’ın huzuruna çıkacak ve hesap verecektir.

“Demek ki ruhsuz dediğimiz insanlar, aslında insanoğlunun en bilinçli varlıklarıymış.” diye devam ediyor Özkök. Bu cümlesini de açıklayayım. Ruhsuz dediğimiz insanlar gerçekten bilinçli olsalardı cehennemde sonsuza kadar yanmazlardı. Demek ki ayette tarif edilen tam anlamıyla doğru. Allah gözleri olan, fakat görmeyen, kulakları olan ama duymayan insanların varlığından bahsediyor. Kalp gözlerinin de kör olduğunu bildiriyor. Siz onları canlı zannedersiniz ama onlar ölüdür diyor Allah. Bu ne demektir? Bizim canlı olarak zannettiğimiz ama aslında ölü olan milyonlarca insan var demektir. Dolayısıyla bu insanlar bilinçli olsalar sonsuza kadar ateşin içinde kalmayı tercih etmeyecekleri ortadadır. Bu da inkâr edenlerin Allah tarafından cehennem için yaratıldığını gösterir.

Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık). Kalpleri vardır bununla kavrayıp-anlamazlar, gözleri vardır bununla görmezler, kulakları vardır bununla işitmezler. Bunlar hayvanlar gibidir, hatta daha aşağılıktırlar. İşte bunlar gafil olanlardır. (Araf Suresi, 179)

Eğer onları doğru yola çağırırsanız işitmezler. Onları sana bakar (gibi) görürsün, oysa onlar görmezler bile. (Araf Suresi, 198)

İmanla düşünüldüğünde, Kuran’la düşünüldüğünde, vicdanla düşünüldüğünde insanın gerçekleri görmesi son derece kolaydır. Çünkü gerçek tüm aydınlığıyla ortadadır. Her insan Allah’ın kendi ruhundan üflediği ruha sahiptir. Bu ruhuyla insan olarak dünyada yaşamını sürdürmektedir ve bir gün mutlaka yine bu ruhuyla, sevaplarıyla, günahlarıyla Allah’ın huzuruna getirilecektir. Bu üç yazımı da samimiyetle ve iyi niyetle yazdığımı tekrar söylemek istiyorum. Umarım Ertuğrul Özkök’te kafasındaki soruların cevabını biran önce bulur. Kuran’la düşünmek ve hüküm vermek her insanı doğruya ve kesin gerçeklere kavuşturur…



Aynısı burada

#2 shy

shy

    xrÜt / kudI

  • Kurucular
  • 16.791 Mesaj
  • Cinsiyet:Bay

Gönderim zamanı 27.06.2010 - 23:54

İlginiz ve emeğiniz için teşekkürler.
Fakat bu konunun aynısı forumlarımızda zaten var.
Forumlarımızın düzenli ve sade olmasını sağlamaya çalıştığımız için yeni açtığınız konu kapatılıp Geri Dönüşüm'e taşındı.

Lütfen yeni bir konu açmadan önce Arama işlevini kullanınız.

Keyifli sohbetler :thumbsup:
DOÐRUNUN SÖYLENMESİNDEN ÇOK, KİM TARAFINDAN, NEREDE VE NE ZAMAN SÖYLENDİÐİ ÖNEMLİDİR.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gönderilen Resim




1 kullanıcı bu konuya bakıyor

0 üye, 1 ziyaretçi, 0 gizli